Skin & Care

Bindweefselmassage

Bij Skin & Care Rosmalen wordt gewerkt vanuit de kern van een huidprobleem, waarbij een duurzaam resultaat wordt beoogd. Ik ben er een absolute voorstander van om uit de huid te halen wat nog potentieel aanwezig is. Dat wil zeggen dat de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de huidconditie van het gezicht eerst intensief worden verbeterd. Eén van de methodes hiervoor is de Hannah Bindweefselmassage. Deze massage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen (het onderhuidse bindweefsel) in het gezicht ten behoeve van duidelijk zichtbare huidverbetering. Deze massage werkt niet alleen huidverbeterend, maar het is ook een zeer aangename en ontspannen massage!

In de beautybranche is de Hannah bindweefselmassage al jaren een begrip. Heden ten dage zien we dat overal opleidingen en trainingen voor bindweefselmassage worden aangeboden. Maar 30 jaar geleden was Hannah Hakze de eerste en de enige. In die tijd zag lang niet iedereen de meerwaarde hiervan in. Men zag ‘huidverschuiving’ en dat kon alleen maar slecht zijn. Maar de aanhouder wint. En de hannah bindweefselmassage staat nog steeds als een huis. En dat is eigenlijk best bijzonder in een branche waar constant nieuwe ‘wondermiddelen’ op de markt worden gebracht die dan zoetjesaan ook weer uit beeld verdwijnen. Maar de bindweefselmassage is ‘here to stay’. 

Het werkt én… het is prettig

Een deel van de kracht van de bindweefselmassage is natuurlijk dat het werkt (duh), maar ook niet onbelangrijk: dat het prettig is. Nu weet ik dat er vakgenoten zijn die daar anders over denken. Regelmatig poppen er weer verhalen op van iemand die ‘ergens’ is geweest voor een bindweefselmassage en op haar handen moest gaan liggen om die vermaledijde schoonheidsspecialist niet van het gezicht af te slaan. Geen idee waar de illusie vandaan komt dat een bindweefselmassage pijn moet doen om huidverbetering te realiseren, dus ik zeg het nog maar een keer: dat hoeft echt niet!

Bindweefselmassage gezicht

Natuurlijk is de bindweefselmassage voor de één intensiever om te ondergaan dan voor de ander. Dat heeft met verkleving van het bindweefsel te maken. Bindweefsel bestaat voor een groot deel uit vocht. Daarmee bedoel ik niet een lekker klotsend plasje water, maar vocht wat door GAG’s gebonden is tot een gelachtige structuur. Het belangrijkste doel van dit vocht is om voor transport te dienen. Nu kan het vocht te vloeibaar zijn, maar ook te dik en dat betekent dat er geen goede uitwisseling van voedingsstoffen en afvalstoffen plaatsvindt en de boel vastloopt. Dat heeft voornamelijk met aanleg, voeding en beweging te maken, alleen dat is nu niet het doel van dit blog. 

Werk op de grens van gevoelig

Feit is dat als je gaat masseren (bindweefselmassage gezicht dan hè) het gevoelig kan zijn en mogelijk zelfs als pijnlijk kan worden ervaren. In plaats van dan even extra hard de beuk erin gooien, is het afdoende om op de grens van gevoelig te werken. Dan komt het ook heus wel goed met die huid. Laten we er dus van uitgaan dat de bindweefselmassage niet alleen goed werkt (stimuleert namelijk mestcellen en fibroblasten en, zoals boven beschreven, werkt het op het vloeibare bindweefsel), maar voor de klant ook prettig hoort te zijn om te ondergaan. Veel van de gebruikte apparatuur of hulpmiddelen in onze branche kunnen dan wel werkzaam zijn, maar zijn niet altijd even fijn om te ondergaan. In tegenstelling tot de bindweefselmassage die zowel huidverbeterend werkt als aangenaam is. 

Me-time

Onderschat in het doel van huidverbetering alsjeblieft niet dat stukje ‘me-time’ waar de klant ook voor komt. Iedereen is druk en gehaast. Wanneer iemand voor een ontspannende en effectieve behandeling bij mij in de stoel komt, geef ik dan ook de volle 100% voor hem of haar. Als ik dat weet over te brengen en daarnaast ook nog huidverbetering tot stand brengt, heb ik goud in handen!

Oxytocine: knuffelhormoon

We weten inmiddels al lang dat we worden geregeerd door onze hormonen. Eén van deze hormonen komt vrij bij massage, namelijk oxytocine, dat ook wel het knuffelhormoon wordt genoemd. Het leuke is dat oxytocine niet alleen vrijkomt bij degene die gemasseerd wordt, maar ook bij degene die de massage uitvoert. Daar word ik dus zelf ook heel gelukkig van! Het hormoon speelt onder andere een rol bij sociale interacties en wordt in verband gebracht met gevoelens van vertrouwen en verbondenheid. Dit komt alleen met huid-op-huidcontact. Masseren dus, en dan wel in rust, met aandacht en volle overtuiging uitgevoerd: daar kan mijns inziens geen enkele vorm van apparatuur tegenop!

Verder zijn er nog velen andere voordelen te noemen

De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verbetering van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulatie van de huiddoorbloeding
  • Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Verbetering van de opname van werkstoffen
  • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
  • Bevordering van de celdeling
  • Verbetering van de huidstructuur en huidteint
  • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

Verbetering van de huidweerstand

Bindweefselmassage hoofd

Geen ingrijpende operaties nodig!

De Bindweefselmassage is toe te passen bij diverse indicaties zoals een vale en vermoeide huid, acne, littekenvorming, om huidveroudering te vertragen en bij diverse vormen van huiddefecten. Door de massage in kuurverband toe te passen, wordt de werkzaamheid verhoogd en de effectiviteit van de Hannah producten bovendien vergroot. Starten met eenmaal per week een bindweefselmassage gedurende een aantal weken, zal het resultaat aanzienlijk verbeteren en versnellen. Dankzij de bindweefselmassage worden ingrijpende operaties vaak overbodig of in ieder geval langdurig uitgesteld!

Ben jij woonachtig in Rosmalen of omgeving en ben je nieuwsgierig naar de bindweefselmassage? Plan dan snel een afspraak in via de afspraken link. Bellen of appen mag natuurlijk ook.

Bindweefselmassage hannah
Scroll naar boven